1 Temmuz 2013 Pazartesi

Kaldığımız yerden devam-Kalimnos


Bodrum'da bir kaç gün kalıp eksiklerimizi hallettikten sonra dün sabah Kalimnos-Vathi'ye doğru yola çıktık.Vathi Yunanca "vadi"anlamına geliyor.Kos'ta gezerken Vathi'nin tekne gezilerinin başlıca durağı olduğunu duymuştuk.Bizde merak içinde geldik.
  -Rina Köyü'nden bir kare-
-Bir dükkanda gördüğüm istiridye içi boyama-

 Vathi koyunun icinde minicik Rina köyü yer aliyor.  Köy on kadar restaurant,bir market ve bir kaç sünger dükkanindan ibaret.Yüzmek için koyun girisinde bir havuz oluşturmuşlar.Bu sevimli yerde sadece bir gece kaldik.Zaten yettide artti,doğal bir güzelliği olmasına rağmen gezilecek fazla bir yeri yok.Kalimnos'a doğru yola çıktık.
  Kalimnos daha limanin girisinde etkiliyor insani.Municipal(belediye)Limana bağlanirken bizi bir görevli karşıladı.Belgelerimizi sordu.Yunan transiglogunu(Tekne'nin pasaport vizesi gibi bir sey)buradan almak niyetinde oldugumuzu soyleyince bizi burada ki bir ajansa yonlendirdi.Kalymna Yatching Club'in muduru Vasilis hem cok tatli hemde cok bilgili biri.Turgutreis yat yarislarida dahil olmak uzere bir suru yarismanin organizasyonunda gorev almakla beraber, kendiside yelken sevdalisiymis.
Limana baglandigimizda hepimize bir yorgunluk coktu.Halbuki,motorla cokta sarsilmadan rahatca gelmistik.Hepimiz teknenin bir yerine yatip uyumusuz.Uyaninca turistlerin olmazsa olmazi,sicakta sefil bir halde sehir gezme turumuzu attik hemen.
  -Heykeltraşlar Irene ve Mikhalis Kokkinos tarafından adaya bağışlanan 43 eserden biri-

 Kalimnos,nam-i diger Kilimli sunger avciligi ve sungerleriyle meshur. Dolasiyla her yerde sungerciler ve sunger fabrikalari goruluyor.Limanin dogu tarafinda birde sunger avciligi okulu var.Onun disinda batık gemilerin ve resiflerin bulundugu bolgeleriyle dalış meraklilarinin,sarp tepeleri ilede kaya tirmanisi meraklilarinin ugrak yerlerinden birisi imis Kalimnos.Sahsen ben bir kere Marmaris'te 5 metreye dalmistim.Unutulmaz bir deneyimdi.Burada da denk gelirsem denemek isterim,kismet..
  Limana bagli bulundugumuz bolge olan Pontia daracik sokaklarda sevimli kucuk evlerden olusuyor.Basta limanin tepesinde goze carpan St.Savvas Manastiri olmak uzere adada daha gezilecek cok yer var.Onlarida gordukce sizlerle paylasirim artik..
Kalimnos'un arka sokakları:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder