6 Temmuz 2013 Cumartesi

Fotia! Alargada yangın!

Bu sabah,teknede dinlenirken annemin 'Aaaa!Tekne yanıyor!' demesiyle ayaklandık.Alargada bekleyen bir tekne maalesef alev almıştı.Hem kuvvetli esen rüzgar,hemde teknenin ahşap olması sebebi ile koca tekne gözümüzün önünde yandı..



Marinadaki diğer teknelerden alevleri fark eden insanlar, hemen yangın söndürme tüplerini alıp,botlarını alıp yardıma gittiler fakat yaklaşamadılar.Bu arada tekneden patlamalar duyuluyordu.

Helenistic Coast Guardlar(Sahil güvenlik) müdahelede geç kaldı ve sanırım bu konuda deneyimsizlerdi ki ne yapsalar yetersiz kaldı.

Koca tekne 20 dakikada yandı,kül oldu..Olayın acısını yüreklerinde yaşayan deniz sevdalıları gözyaşlarını tutamadı..Bende bir yandan gerekirse kanıt olsun diye fotograf çekerken,bir yandan da sönmesi için dua ediyordum ki,yelken direklerinin ağırlıksızmışcasına denize devrilmesiyle ağlamaya başladım...

Sonradan öğrendik ki,talihsiz teknenin sahibi bize Kalymnos/Vathy girişinde yardım eden Norveçli amca ve eşiymiş..Vathy'nin kıyıları çok sığ dolayısıyla bağlanmak zor oluyor.60 küsur yaşlarındaki bu deneyimli amcada,hiç üşenmeden her gelen teknenin yardımına koşuyordu..

Vathi'de yürüyüş yaparken,güzelim ahşap teknelerini görüp hayran kalmıştık hatta..Norveç nereee,bura nere diye muhabbet ederkende, 12 senedir teknelerinde yaşayıp denizlerde dolaştıklarını söylemişlerdi..

Yangın büyük ihtimalle güneş paneli ve rüzgar gülünün aynı anda çalışıp,fazla elektirik üretmesinden çıkmış...Zaten bir ahşap bir tekne bu şekilde yanarsa,bırakacakmışsın ki yansın..Bu tarz yangınlar söndürülemezmiş..

Yangın çıktığı sırada,diğer marinada kalan arkadaşlarını ziyaret etmek için botla karaya çıkmış olan Norveçli aile sadece üstlerindekiler ve ellerinde ki minik çantayla 12 senelik evlerinin yanışını çaresizce izlediler...

Ertesi sabah marinanın ilan panosuna bir duyuru asılmıştı."Yangın mağdurlarına yardımcı olmak için eşya vermek isterseniz,ofisteki yeşil bavula bırakabilirsiniz"


Adamcağızda sigorta işlemlerini başlatmak için,kanıt amacıyla çekilmiş fotografları toplamaya çalışıyordu..


Neye yarar...Unutulmayacak güzel,yeşil,sevimli C'EST LA VIE(Hayat budur)...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder